maanantai 24. syyskuuta 2007

Syksyn afäärit.

Rauhoitus on menossa ja kalastaminen koskilla on hiljentynyt. Odottelemme marraskuun puoliväliä ja sitä että syksy jatkuu lumettomana pitkään. Tällöin kalastaminen on vielä mielekestä pitkälle tätä vuotta.
Itse aloitan valmistautumisen jo maaliskuun MM-kilpailuihin Uuteen Seelantiin. Vielä on kuitenkin tehtävää kotona koska, remontti on kesken. Kuitenkin sidonta ja muu valmistelu on aloitettava hyvissä ajoin ettei tule liian kiire.
Uuden Seelannin kalastussäännöissä on vielä selvittämistä. Miten ne koskevat kilapailijoita esimerkiksi. On varmaa että kalastuvälineet on desinfioitava ja tai niiden on oltava uusia ja käyttämättömiä, ennen kuin saat kalastaa pohjoissaarella. Eteläsaarella on luultavasti hieman eri säännöt mutta. Kuulopuheiden mukaan edes samoja perhoja ei saisi saarilla käyttää. No tämä asia varmistetaan.
Maajoukkue kokoontuu seurvaavan kerran Äyskoskella lokakuussa. Tästä aloitan atikkeli sarjan joka käsittelee valmistautumista MM-kilpailumatkaa ja itse kilpailua varten.

Sidonta aloitetaan pintaperhoista. Jos jollakulla Uuden Seelannin kävijällä on hyviä vihjeitä perhoresepteistä niin laittakaapa tulemaan. Itse tiedän sen mitä internetistä tietoa löytää. Kalastaminen on kuitenkin käytnnössä pintaperho ja nymfi kalastusta joella ja järvissä asuvat kalat taas nappaavat myös perinteisiin leecheihin. Mikseivät, kun niin ne ottavat muuallakin tällä pallolla :D
Tietoa siis kaivataan ja kaivetaan koko ajan. Kaikki apu on tervetullutta.

Kisa Terveisin J Neste

2 kommenttia:

jpirkkal kirjoitti...

Ai hyviä pinturireseptejä kyselet?!

No kuulapäinen nalle puhi on aika lailla yhtä hyvä yleiskone kun on se leechikin...

No ei vaan, vinkkejä tosiaan otetaan täälläkin vastaan kun on hieman vähänlaisesti kokemusta noista vesistä.

Jarkko Suominen kirjoitti...

Kaikki apu on tosiaan tervetullutta. Internetin ihmeellinen maailma on tarjonnut perustietoa aiheeseen liittyen, mutta nyt lienee aika ruveta hyödyntämään kansainvälisiä kontakteja perhoihin ja tekniikoihin liittyen.

Etelä- ja pohjoissaaren välistä ongelmaa meillä ei varmaan tule, koska taidamme viettää aikaa vain pohjoissaarella. Muuten niissä säännöksissä riittäkin sitten selvittämistä...