tiistai 12. helmikuuta 2008

Huopanalla 10.2-08

Talven ensimmäinen kalastusrupeama tuli tehtyä Huopanankoskelle sunnuntaina. Keli oli mukava +2 ja pilveä ja sumua riittämiin. Tuulta ei nimeksikään joten olosuhteet talvikalastukselle olivat oikein mainiot. En henkilökohtaisesti pidä perhokalastuksesta keskellä talvea mutta, ilmaston muutoksen myötä tätäkin käsitystä pitänee muuttaa.

Vesi oli koskessa korkella niin kuin se on kaikilla Keski-Suomen koskilla. Mielenkiintoista on nähdä kevään sateet ja niiden tuoma vesikuorma, tulva voi olla kova ja kestää pitkään. No se jää nähtäväksi.

Kalastuksellisetikkin reissu oli ihan ok, kontakti kaloihinkin löytyi. Refleksit ruosteessa niin kuin aina pitkän talviunen jälkeen. Kaveri kuitenkin (J Väisänen) koukutti voimalaitosuoman alusta komea kuntoisen 60 cm taimene larvalla. Kyllä oli kala komeassa kunnossa talvikoksi. 3 kg arvioisin painoksi, kesäkunnossa 3.5 kg olisi mennyt rikki mikäli tuosta kala vielä voi lihoa! Kuva seuraa perässä kunnes saan sen kamerasta ulos ja tänne saitille.

Valmistatuminen MM-kisoihin on myös alkanut, perhoja syntyy noin 10 kpl päivä vauhtia ja se on riittävästi. Perusperhot sidon Suomessa ja sitten paikan päällä nähdään mitkä pelittää ja sen mukaan tietysti sidontaan perhot sitten kisoihin. Varustepuoli alkaa olla kohdallaan ja käsitys siitä mitä vapoja otan mukaan ja mitä en, on hanskassa. Lennot varattu ja opas asiakin taitaa kohta olla sovittuna, alkaa olla lähtötelineissä vipinää. Pitkä matkustusaika arveluttaa vähän, selkä kun on oikutellut jo pitempää ja istuminen lentokoneessa yli 10 h rupeamia ei oikein houkuta. No lääkkeet ne on tähänkin vaivaan!

Niin ja jos jollakulla on oikein kova halu tukea allekirjoittanutta pienellä sponsoroinnilla niin puhelinnumeroni ei ole salainen :D

Kisaa odotellessa, Jouni Neste

Ei kommentteja: