tiistai 18. syyskuuta 2007

SM 2007 Äyskoski.

Syyskuun alussa käytiin perhokalastuksen SM-kilpailut Äyskoskella Tervon lohimaassa. Olin mukana 40 finalistin joukossa ja lopulta sijoitukseni oli 8. Kilpailun voitti Jarkko Suominen, Janne Pirkkalaisen olessa toinen ja Antti Vappulan kolmas.

Tulokset

Kilpailu alkoi osaltani järvellä, Kuopion Iso-Valkeinen oli tällä ketaa melkoisen haastava. Istutukset järveen oli tehty vain vuorokautta aikaisemmin ja kala oli arkaa. Onnistuin ensimmäisellä jaksolla saamaan yhden kirjolohen ja sijoitukseni oli 4. Toinen jakso oli sitten synkempää, mp tuloksena ja maksimi pisteet. Kolmas jakso alkoi hyvin, ensimmäisillä heitoilla 48 cm kirjo kiinni ja mittaukseen. Jakso jatkui tasaisesti ja sain ylös yhteensä kolme kirjoa ja pudotin vielä "kaupanpäälle" kolme. Jaksovoitto kuitenkin viimeiseltä jaksolta takasi sen että olin kokonaistaistossa mukana.

Sunnuntaina pääsimme Äyskoskelle. Edellisenä päivänä ryhmät A ja B olivat saaneet kalaa tasaiseen tahtiin. Pääsosin harjuksia mutta mukana myös muutama komea taimen ja kirjolohi.

Aloitin kalastamiseni beatilta 8, josta olin harjoittelussa saanut runsaasti mitallisia harjuksia aivan rantavirrasta. Sieltä löysin harjukset myös tällä kertaa, veden syvyyden olessa vain n. 10 - 15 cm. Ainoa vika oli vain että, karkuutin suurimman osan kaloista jotka siiman päähän sain. Tuloksena kaksi harjusta mittaukseen. En kalastanut beatista muuta kuin harjusta, edellinen kalastaja Ville Vainio oli karkuuttanut kaksi isoa taimenta joten uskoin että niitä ei vielä kannata yrittää. sijoitus beatilla jossain 5 - 6 paikkeilla.
Seuraavana oli yksi parhaista beateistä "Äsyllä" nro 4 Patolan suvannon koski ja itse suvanto. Suvantoo oli istutettu 30 kpl kirjoja juuri ennen kilpailupäivää. Niitähän sieltä kaikki kilpailijat saivatkin. Kolme kirjoa ja harjus tuloksena, sijoitus ilmeisesti 2. ei paha mutta tästä beatista olisi pitänyt pystyä voittamaan jakso.
Viimeinen beatti oli pooli nro 10, synkäksi haukuttu ja sitä se oli. Mittallinen harjus kuitenkin tuloksena ja sen myötä 8 sija kokonaistuloksissa. Havaittavissa oli vieläkin kilapiluväsymystä kesäkuun MM-kilpailuiden jälkeen, no nyt on syksy ja talvi aikaa toipua seuraavaan koitokseen. Se on sitten taas MM-kisat ja Uusi Seelanti kutsuu.

4 kommenttia:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Katsopas vaan, Jounikin on saanut blogin pystyyn. Hieno homma! Mukava lueskella muidenkin mietteitä. Linkitänpä tämän saman tien tuonne omaani.

Obei kirjoitti...

Tässä vasta harjootellaan :D

jpirkkal kirjoitti...

Jees, laitanpa minäkin omaltani linkin tänne suuntaan! Ja ei muuta kun blogi täyteen kalajuttuja!

Pauli Salmela kirjoitti...

Hyvä kun kirjoittajia tulee lisää! Saa hieman lukea miten tekijämiehet hommat oikein hoitaa!:D